Pártot alapít a Gorilla-ellenes tüntetések egyik főszervezője!

2015. január 22. - 13:34 | Belföld

Hamarosan újabb párt jelenik meg a szlovák politikai palettán, alapítója pedig Peter Pčolinský.

Pártot alapít a Gorilla-ellenes tüntetések egyik főszervezője!

Az Aktualne.sk hírportál értesülését maga Pčolinský is megerősítette. Peter Pčolinský volt az egyike azoknak, akik a Gorilla-ügy 2011 év végén történt kirobbanását követően polgári tüntetéseket szerveztek Pozsonyban.

A portálnak megerősítette, hogy részt kíván venni az aktív politizálásban, és már folyamatban van pártjának megalapítása. Részleteket egyelőre nem árult el, csak annyit, hogy az eddigiektől eltér majd.

"Már csak abban is különbözni fog, hogy Facebook-közösségek adminisztrátorai alapítják" - jegyezte meg.

Ezen közösségek egyike lehet a Hnutie 300 (300 Mozgalom), amely nevével az ókori Görögországban lezajlott termopülai csatára utal. A csoportosulásnak már van saját Facebook-profilja, és Pčolinský elárulta, hogy az azt támogató közösségek egyikének adminisztrátora.

A Hnutie 300 azt írja a profilján, hogy 300 embert keresnek, akik hajlandóak feláldozni saját ambícióikat mások érdekében. Egy olyan csoportosulásként írja le magát, amely az oligarchákkal és a korrupt politikusokkal szembe kíván helyezkedni.

A nagypolitikába való belépéssel hozták összefüggésbe ugyanakkor Milan Krajniakot is, aki nemrégiben még a Daniel Lipšic vezette Novánál ténykedett, a pártelnök közeli munkatársa volt. Állítólag pénzügyileg is támogatta a pártot, de néhány hónap után elhagyta azt.

Az Aktuálne.sk kérdésére nem zárta ki, hogy hamarosan megjelenik egy új politikai pártnál.

Aktualne/para