Négy nagy beruházóval és munkahelyek ezreivel dicsekszik a gazdasági miniszter

2015. január 26. - 14:56 | Belföld

Négy nagy beruházó érkezhet Szlovákiába az elkövetkezendő két-három évben. A tárgyalások még folynak, a miniszter már dicsekszik.

Négy nagy beruházóval és munkahelyek ezreivel dicsekszik a gazdasági miniszter

Pavol Pavlis (Smer) a SITA hírügynökségnek adott interjújában beszélt arról, hogy négy jelentős invesztíció idecsábításán dolgoznak, amelyek együtt több ezer munkahelyet teremthetnek. "A beruházások a gépészetet, valamint a szolgáltatásokat érintik, de dolgozunk egyúttal egy, a közlekedési szervizt érintő jelentős beruházásról is" - fogalmazott.

Hogy mely beruházókról van szó, azt viszont nem konkretizálta. "Nagy projektekről van szó, amelyek az elkövetkező két-három évben több ezer új munkahelyet teremthetnek. Azonban egyetlen beruházó sem szeretné előre elárulni a tervét, mielőtt még nincs minden kérdés tisztázva. Én bízom benne, és mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön ezeket a beruházókat Szlovákiába csábítanunk" - fejtette ki.

Az állami SARIO beruházásfejlesztő és kereskedelmi ügynökségnek a tavalyi évben összesen 25 invesztíciós projektet sikerült megszereznie. Ebből 13 esetben új beruházóról van szó, míg 12 esetben a meglévő termelés kibővítéséről.

A SARIO jelenleg 86 projekten dolgozik. Az említett beruházások mintegy 170 millió eurót tesznek ki, és 4600 munkahely létesülhet.

HN/para