Prostituáltnak adták volna el a 15 éves szlovákiai lányt - ő megmenekült, mások nem

2015. január 26. - 13:37 | Belföld

Az idegenrendészet megakadályozta, hogy szexuális szolgáltatások céljából eladjanak külföldre egy 15 éves szlovákiai lányt - tájékoztatott Denisa Baloghová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője.

Január közepén leplezett le a rendőrség egy szervezett bűnbandát, amely fiatal és attraktív szlovákiai lányokat adott el külföldre prostituáltnak. A rendőrség egy 15 éves lányt megmentett ettől, mivel még időben lecsaptak rájuk.

Négy személyt vettek őrizetbe Besztercebányán. A gyanúsítottak 20 és 32 év közti személyek, Július M., Lenka Š., Michaela H. és Oto Š. Ők négyen egy kitalált ügynökség nevében a közösségi oldalakon szólítottak meg fiatal és attraktív lányokat, azt ígérve nekik, hogy tudnának számukra magas fizetéssel kecsegtető hoszteszmunkát szerezni külföldön.

Később azt javasolták nekik, hogy szexuális szolgáltatásokért cserébe jóval magasabb összeget is kaphatnak. Miután a lányok a magasabb kereset reményében belementek ebbe, a bűnbanda tagjai eljuttatták őket a repülőtérre vagy adott esetben autóval Hollandiába. A lányoknak azt ígérték, ezer eurót is kereshetnek egy hétvége alatt. Ugyanakkor 12 ezer eurót kaptak értük, és gyakran még az ígért pénzt sem fizették ki.

A rendőrség szerint minimálisan öt, 15 és 21 év közti lányt juttattak ki ilyen módszerrel Hollandiába, akikért legalább 60 ezer eurót kaphattak.

Az öt gyanúsított ellen emberkereskedelem és kiskorú megrontása ügyében tettek vádemelési javaslat. Ezekért héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket. Nem kizárt azonban a rendőrség szerint, hogy több esetre is fény derül a jövőben.

TASR/para