Hamis gyógyszerek jelentek meg a piacon, ezektől a tablettáktól óvakodj Szlovákiában is!

2015. január 27. - 18:12 | Belföld

Az Európai Gyógyszerügynökség azt javasolja, hogy sürgősen állítsák le a GVK Biosciences cég által kiadott gyógyszerek forgalmazását, mivel az ügynökség szerint az említett cég manipulálta és hamisította az általuk kiadott gyógyszerek klinikai tesztjeit.

A GVK Biosciences cég Indiában végezte a gyógyszerek klinikai tesztjeit. Az Európai Gyógyszerügynökség azonban megállapította, hogy ezeket a teszteket manipulálták és hamisították.

Az ügynökség erre hivatkozva azt javasolja, hogy állítsák le az említett cég által jóváhagyott gyógyszerek forgalmazását az európai államokban. Az előzetes adatok alapján a korlátozás több mint ezer gyógyszer forgalmazását fogja érinteni. Háromszáz gyógyszer esetében egyéb teszteket is végeztek az indiai klinikai teszteken kívül, amelyeken megfeleltek az elvárásoknak, így azok a piacon maradhatnak.

A klinikai tesztek eredményeit egy francia gyógyszerügynökség végezte. Az ellenőrzés során fény derült a dátumok manipulálása mellett egyéb rendellenességekre is.

A GVK Biosciences által jóváhagyott gyógyszerekből a szlovákiai gyógyszerpiacra is kerültek tabletták, pontosan a következő gyógyszerekről van szó:


(noviny.sk)