Fico erősen készül az ukrajnai látogatásra – Lajčák, Pavlis és Počiatek is elkísérik

2015. január 28. - 09:52 | Belföld

A kormány a mai nap folyamán Robert Fico ukrajnai látogatásával fog foglalkozni, amelyre február 6-án kerül sor. A találkozó keretén belül Fico Ukrajna miniszterelnökével, Arsenij Jaceňukkal fog találkozni.

Fico erősen készül az ukrajnai látogatásra – Lajčák, Pavlis és Počiatek is elkísérik

A kormányfőt elkíséri hivatalos útjára Miroslav Lajčák külügyminiszter, Pavol Pavlis gazdasági miniszter és Ján Počiatek közlekedési miniszter is. A találkozó témája a gazdaságra, az energetikára, a közlekedésre és az együttműködésre fog irányulni.

Robert Fico Ukrajnában az államfővel, Petro Porošenkóval, valamint az ukrán parlament elnökével, Volodymyr Grojsmannal is találkozni és egyeztetni fog.

A kabinet mai ülésén a külföldi látogatáson kívül foglalkozni fognak a másik nyugdíjpillért érintő kérdésekkel is. Az eddigi információk szerint márciusban vagy áprilisban fogják hivatalosan is megnyitni a nyugdíjalapot.

A parlamenti ülés érinteni fogja továbbá a Szociális Biztosító követeléseit az egészségügyi berendezések terén, amely a tavalyi év végére 120,2 millió eurós tartozást regisztrált.


TASR/para