NÉPSZAVAZÁS: Jól beleálltak a témába a szlovák püspökök - pásztorlevelükkel mentek neki a "gyereket megrontóknak"

2015. január 29. - 12:34 | Belföld

A püspöki pásztorlevélben az embereket akarják mobilizálni arra, hogy vegyenek részt a népszavazáson.

NÉPSZAVAZÁS: Jól beleálltak a témába a szlovák püspökök - pásztorlevelükkel mentek neki a "gyereket megrontóknak"

Az Aktuality.sk birtokába került levelet a tervek szerint a vasárnapi szentmisén olvassák majd fel. A szlovák püspökök egy héttel a népszavazás előtt bekapcsolódtak a részvételért folyó kampányba.

"A gyerekeink jelentik a reményt a jövőnkre nézve, amelynek kimenetele attól is függ, hogy milyen családokban nőnek majd fel, és minek lesznek kitéve a szélesebb környezetükben. Ennélfogva egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációit kiegyensúlyozott és erkölcsileg fejlett, vagy már a gyerekkoruktól fogva züllesztett, erkölcstelen személyek alkotják, akik nem lesznek képesek szilárd kapcsolatokra" - áll a Szlovák Püspöki Konferencia pásztorlevelében.

"Ezek az aggodalmak a bennünket körülölelő valóságból adódnak. Amiről nálunk az életről, családról és szexualitásról szóló vitákban szó van, még nagyon az elején jár ahhoz képest, ami számos európai országban már vészjósló méreteket öltött. A gyermekek eutanáziája - nemrégiben hagyták jóvá Belgiumban. A hívő szülők zaklatása és büntetése, amiért nem egyeztek bele gyermekük szexuális nevelésébe.

A homoszexuális viselkedés házassággal azonos alternatívaként való bemutatása a gyermekek és fiatalok számára számos további országban. Azoknak a szolgáltatást nyújtóknak a diszkriminációja, akik visszautasították a lelkiismeretükkel össze nem egyeztethető kéréseket. ne hagyjuk magunkat megvezetni, hogy azokban az országokban, amelyekben a gyakorlatban alkalmazzák és törvényileg támogatják a gender ideológiát, semmi rossz nem történik. Ott ugyanis nemcsak a pénzügyi jutalmazás egyenlőségéről, vagy a gyengébbek erőszaktól való védelméről van szó, ami mellett mi, hívők is kiállunk.

A gender ideológia az olyan tudománytalan és ideológiai állításokról van szó, minthogy férfi és női nemiség tulajdonképpen nem is létezik. Az ilyesfajta ideológiával, se ma következményeivel nem érthetünk egyet."

A püspökök felszólítják a hívőket, hogy vegyenek részt a referendumon. Mégpedig a következőképpen:

"Kérdezzék meg szüleiket, nagyszüleiket, vajon közömbösek lehetünk-e, amikor valaki a gyermekeinknek és az unokáinknak árt? Deformálja a személyiségüket és a szexualitásukat. Zavart kelt a jövőbeli házastársi viszonyukkal kapcsolatos felelősségtudatukban. A szülők gyermekeket, unokákat és dédunokákat szeretnének. Hagyjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelése a fogamzáskorlátozására irányuljon, mint a felelős és szeretetteljes családra?"

Azt is állítják a püspökök, hogy maga Ferenc pápa is azt a nézetet vallja, mint a népszavazást kezdeményező Családért Szövetség, vagyis hogy házasságnak csak egy férfi és egy nő viszonyát tekinthetjük, hogy azonos nemű párok vagy csoportok nem adoptálhatnak gyereket, és hogy az iskolák nem kötelezhetik a gyermeket a szexuális nevelésről szóló óra látogatására, amennyiben azzal a szüleik nem értenek egyet.

A teljes levél alább olvasható:

Pastriersky list Rodina referendum - február 2015

Aktualita.sk/para