Bastrnák azt kérdezi Pavlistól, segítenek-e az új beruházók a déli járásokon is

2015. január 30. - 17:52 | Belföld

Bastrnák Tibor, a Híd parlamenti képviselője interpellálásában azt kérdezi Pavol Pavlis gazdasági minisztertől, hogy a Szlovákiára érkező potenciális új beruházók segítenek-e a déli járásokon.

„Lesznek-e sikeres beruházások azokban a déli járásokban, ahol a munkanélküliség aránya magasabb az átlagnál?- írja Bastrnák Tibor.

A Híd parlamenti képviselője a miniszter médiáknak nyújtott kijelentésére reagál. Pavlis elmondása szerint a gazdasági tárca négy jelentős beruházáson dolgozik (gépipari és közlekedés karbantartási területeken), amelyek két-három éven belül több ezer munkahelyet biztosítanának.

Bastrnákot a beruházásokkal kapcsolatban az érdekli, hogy Pavlisnak érdekében áll-e ezt a lehetőséget az ország déli járásaiban is kihasználni. Ilyen járások közé tartozik például a komáromi, ahol kimondottan magas a külföldön munkát keresők száma. „Milyen konkrét lépésekkel tervezi csökkenteni a munkanélküliség arányát a komáromi régióban, melynek gondjait megemlítettük közös beszélgetésünk során is?“- zárja interpellálását Bastrnák Tibor.

-para-