19 illegális bevándorlót küldtünk vissza Magyarországra

2015. február 4. - 15:34 | Belföld

A rendőrség 19 személyt adott át a magyar hatóságoknak. Ők Magyarországon kérvényezték a menekült státuszt, Szlovákiába vonattal érkeztek.

Denisa Baloghová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy a rendőrség a január 30-á és 31-én megtartott, az illegális bevándorlás elleni akciója során állította elő a menekülteket.

A szóvivő hozzátette, hogy a rendőrség az akciója során 1277 különböző objektumot vizsgált át országszerte, köztük szálláshelyeket, építkezéseket, vonatokat, autóbuszokat, állomásokat, valamint személy- és tehergépkocsikat.

94 kihágást és 19 közigazgatási szabálysértést észleltek. Ez utóbbiak leginkább a szállásadók kötelezettségbeli mulasztásait érintették, amiért 3 300 euróig terjedő bírságot róhatnak ki.

Az ellenőrzések során a rendőrség 29 személyt állított elő, közülük hatot illegális munkával gyanúsíthatnak. Az akcióban mintegy 400 rendőr vett részt.

A rendőrség adatai szerint az illegális bevándorlás a 2013-as évhez viszonyítva tavaly 19,5 százalékkal növekedett. Nőtt a Koszovóból, Szíriából, Afganisztánból, Iránból és Palesztinából hozzánk érkező menekültek száma.

SME/para