NÉPSZAVAZÁS: A kiéleződő kampányban a homofób családmentőket támadják

2015. február 4. - 13:34 | Belföld

A Családért Szövetség népszavazási kezdeményezése elleni kampány erősödni látszik.

NÉPSZAVAZÁS: A kiéleződő kampányban a homofób családmentőket támadják

Nemrégiben indult a nejdeme.sk portál, amelyen ismert személyiségek, többek között Richard Stanke színész, Zuzana Fialová színésznő, Robert Roth színész, Petőcz Kálmán (szlovákiai Helsinki bizottság), Martin M. Šimečka író, publicista és mások írták meg véleményüket, miért is nem vesznek részt a referendumon, vagy miért tartják azt helytelennek.

Az utóbbi napokban pedig Kassától indulva számos városban jelentek meg vulgarizmusra (is) utaló óriásplakátok a következő felirattal: „JBM Alianciu za RDN“. Ez a trágár értelmezésében jelentheti azt, hogy leb*sz*m a Családért Szövetséget. Ezel egyidejűleg hasonló feliratú pólók jelentek meg az interneten, amelyeket meg is lehet vásárolni.

Dominik Smrek, aki állítása szerint szintén dolgozik a kampányon, de nem finanszírozza azt, azt mondta, hogy a sértést azok láthatják a felirat mögött, akik azt szeretnék ott látni. "A billboardokat és a pólókat abban a formában értelmezzük, hogy JBM: Ježiš bol milosrdný, aliancia za rodinu nebola" - mondta. Tehát "Jézus könyörületes volt, a szövetség a családért pedig nem.

Az óriásplakátokat rövid időn belül számos helyen letépték vagy leragasztották. Smrek szerint látható, hogy ugyanaz a reklámcég ragasztja át őket, amely azokat kiragasztotta.

A Családért Szövetség reklámjait a Fun rádió mellett a TA3 is sugározza. Ezekben Juraj Jakubisko rendező és Matej Beňuš, a vízi szlalom szlovák világbajnoka beszél.

SME/para