Orvosi igazolást követelnek az óvodák a gyerekek egészségi állapotáról

2015. február 13. - 18:14 | Belföld

Az influenzajárvány és a gyakori megbetegedések miatt egyre kevesebb az óvodában tartózkodó kisgyermekek létszáma. Mindez annak köszönhető, hogy az influenzás gyermekek megfertőzik egészséges társaikat, akik tovább fertőznek másokat – így az ördögi kör szinte megállíthatatlan.

Orvosi igazolást követelnek az óvodák a gyerekek egészségi állapotáról

Pontosan ezek az okok vezettek odáig, hogy bizonyos óvodák igazolást követelnek a kisgyermekes szülőktől, amelyben a kezelőorvos kijelenti, gyermeke egészséges és nem áll fenn annak a veszélye, hogy megfertőzheti társait.

„A szülők nyolcvan százaléka annak ellenére is óvodába viszi gyermekét, hogy már jelentkeznek nála az influenza tünetei – mondta Monika Antošová, gyermekorvos. Az óvodák pontosan ezért döntöttek úgy, hogy igazolást fognak követelni mint a beteg, mint az egészséges gyermekek egészségügyi állapotáról.

A megoldás azonban nem bizonyul teljesen problémamentesnek, hiszen ahhoz, hogy az egészséges gyerekek igazolást kapjanak, szüleivel el kell látogatniuk a gyermekorvoshoz, ahol a váróteremben további fertőzési veszélyeknek vannak kitéve.


(noviny.sk)