VALENTIN-NAP: A szerelmesek ünnepe vagy csak egy jó biznisz?

2015. február 14. - 15:03 | Belföld

A Szent Valentin ünnepével, azaz a Bálint-nappal összefüggő termékek, mint például a virágcsokrok vagy édességek szemmel láthatóan gyorsabban fogynak az üzletek polcairól, mint az év többi napján.

VALENTIN-NAP: A szerelmesek ünnepe vagy csak egy jó biznisz?

„Nem venni észre jelentősebb növekedést, azonban az év többi napjához képest mégis nagyobb a kereslet az édességek és a virágok iránt” – mondta a TASR hírügynökségnek Ľubomír Drahovský, elemző.

Elmondása szerint a kis- és nagyüzletek egyaránt minden egyes ünnepnapból és alkalomból próbálnak a lehető legtöbbet profitálni, hasonlóképpen, mint karácsonykor vagy húsvétkor.

Valentin-napkor leginkább a virágok, az édességek, a parfümök és az apró meglepetések fogynak. A Tesco üzletláncai is arról tanúskodnak, hogy február 14-én valóban megnövekszik a kereslet az emlitett termékek iránt. Tomáš Ferenčák, a vállalat kommunikációs vezetőjének elmondása szerint ilyenkor megkétszereződik a kereslet a virágok iránt, mint az év többi napján.

A számok és az elemzések tehát arról tanúskodnak, hogy a sokak által amerikanizmusnak titulált Valentin-nap egyre inkább kezd népszerűbbé válni hazánkban is, noha még mindig sokan feleslegesnek és idegen ünnepnek tartják.


TASR/para