Eduard Kukan a végsőkig kitart

2015. február 19. - 17:57 | Belföld

Eduard Kukan, az SDKÚ-DS parlamenti képviselője nem hisz abban, hogy a párt valaha is úgy fog működni, mint régen. „Hiszek azokban eszmékben, amelyekre az SDKÚ épül, ezért továbbra is érvényesíteni fogom azokat a munkám során az Európai Parlamentben“ – nyilatkozta csütörtökön a TASR hírügynökségnek a politikus.

Eduard Kukan a végsőkig kitart

Kukan bevallotta, hogy nem tartja idealistának magát, ezért nem hisz abban, hogy a párt Pavol Frešo vezetése alatt újjászületik. Ennek ellenére Kukan addig marad, míg meg nem szűnik az SDKÚ.

Kukan kollégája, Ivan Štefanec azonban másképp döntött, bejelentette, hogy távozik a pártból. Kilépése okának a párt működésképtelenségét jelölte meg. Elmondása szerint nehezen hozta meg a végső döntést. Az Európa Parlamentben függetlenként folytatja a munkáját, s nem lép be semmilyen szlovákiai pártba.

Az SDKÚ-ból a múltban olyan politikusok távoztak mint Lucia Žitňanská (ő a Híd jelenlegi alelnöke), Miroslav Beblavý (ő a Sieť tagja lett), Magdaléna Vášáryová, Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš, Martin Fedor és Viliam Novotný. Az SDKÚ-t otthagyta még Eugen Jurzyca volt oktatásügyi miniszter és Jozef Mikuš is, aki a Kereszténydemokrata Mozgalom frakciójának tagja lett.

A parlamentben már csak Pavol Frešo pártelnök és Ľudovít Kaník maradt, az SDKÚ-nak már nincs parlamenti frakciója.

TASR/para

Címkék: Eduard Kukan