MAFFIAPER: Černákot átszállították Pozsonyba, de nem tanúskodhatott

2015. március 2. - 15:58 | Belföld

A 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság perében kellett volna tanúvallomást tennie ezért átszállították az ilavai fegyházból Pozsonyba a szlovák alvilág egykor rettegett vezérét, Mikuláš Černákot.

MAFFIAPER: Černákot átszállították Pozsonyba, de nem tanúskodhatott

Černákot tanúként tervezték meghallgatni Radoslav Minár és Róbert B. büntető perében a Pozsonyi I. számú járásbíróságon, végül azonban nem tanúskodhatott, mert a szenátus egyik ülnöke sem jelent meg a tárgyaláson, amelyet a szenátus elnöke a jövő hét elejére napolt el.

A Legfőbb Ügyészség kitart amellett, hogy az ügyben hallgassák meg Černákot és Nikola Pajdićot.

A zempléni alvilágból ismert Branislav Adamčót vádolják a gyilkosság végrehajtásával, az ő ügyét azonban különálló perben tárgyalják.

Legutóbb tavaly október végén próbáltak tárgyalni az ügyben, akkor viszont Černák egészségügyi állapota miatt kellett elnapolni.

Mikuláš Černák márciusban levelet írt a Legfőbb Ügyészségnek, melyben kifejtette, hogy Branislav Adamčo, a kelet-szlovákiai alvilág egyik legveszélyesebb alakja az ilavai börtönben beszélt neki a dunahidasi gyilkosságról.

Adamčo állítólag a dunahidasi gyilkosság folyamatáról beszélt Černáknak. Karol Mello lehetett a közvetítő, míg Radoslav Minár a megrendelő. A gyilkosság célpontja Juraj Gál rendőrtiszt volt, akit Adamčo bandája korábban már Nyitrán és Bajmócon (Bojnice) is megpróbált eltenni láb alól. Dunahidason végül az ő kocsijában ülő élettársát és fiát lőtték szitává.

TASR/para