Sýkora-klán: Szabadlábra helyezték Roman Deák meggyilkolásának feltételezett megrendelőjét!

2015. március 2. - 13:20 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság szabadlábra helyezte Marek Trajtert, aki ellen a besztercebányai Specializált Büntető Bíróságon per folyik Roman Deák vállalkozó 90-es években történt meggyilkola megrendelésének vádjával.

Sýkora-klán: Szabadlábra helyezték Roman Deák meggyilkolásának feltételezett megrendelőjét!

A Legfelsőbb Bíróságnak az Alkotmánybíróság vonatkozó, február 18-án meghozott döntése alapján kellett így cselekednie. Az említett döntés ugyanis azt mondta, ki, hogy az LB tavaly áprilisi, a vizsgálati fogságának meghosszabbításáról szóló határozatával sértette az akkor még csak gyanúsított Trajter jogait.

Eva Mišíková, Trajter jogi képviselője már korábban jelezte, hogy miután az Alkotmánybíróság határozatát kikézbesítik, az LB-nek azonnal döntenie kell, így már számítani lehetett arra, hogy szabadon engedik a korábban a Seychelle-szigetekről hazahozott vállalkozót.

Trajter védőügyvédei azt kifogásolták, hogy sérült védencük törvényes védelemhez való joga azáltal, hogy nem tehettek fel kérdéseket a Deák-gyilkosság koronatanújának, Daniel Vanišnak.

Vaniš a Sýkora-klán egykori tagja, aki február második felében a bíróságon is azt vallotta, hogy Marek Trajter rendelte meg a klánt vezető Róbert Lališnál.

Mišíkováék azt is kifogásolták, hogy nem történt szembesítés a gyanúsított Trajter és a tanúk között, amellyel kiküszöbölhették volna a tanúvallomások ellentmondásait. Mindez által pedig szerintük védencük emberi jogai sérültek.

TASR/para