Minden, amit az idei "Szülőföldön magyarul" oktatási támogatásról tudni kell

2015. március 13. - 14:23 | Belföld

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) meghirdette a „Szülőföldön magyarul“ nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, ill.hallgatói támogatás ösztöndíj pályázatát.

Minden, amit az idei "Szülőföldön magyarul" oktatási támogatásról tudni kell

Jókai Tibortól, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökétől megtudtuk, az előző évekhez képest idén is hasonló feltételek mellett lehet pályázni az oktatási-nevelési támogatásra.

Támogatásra jogosultak köre:

- azok az óvodáskorú gyerekek, akik a 2014/2015-ös tanév kezdetétől Szlovákiában működő óvodában magyar nyelvű nevelésben vesznek részt,

- azok az általános- és középiskolás tanulók, akik a 2014/2015-ös tanév kezdetétől Szlovákiában működő oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar nyelven folytatják,

- hallgatói támogatásban részesülhet: az a nappali tagozatos hallgató, aki Szlovákiában működő felsőoktatási intézményben alap vagy magiszteri tanulmányait egészben, vagy részben magyar nyelven folytatja.

Támogatás összege és jogcíme:

- nevelési, oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz támogatás: 17 200.- HUF-nak megfelelő euró

- hallgatói támogatás: 2 800.- HUF-nak megfelelő euró

A támogatás benyújtásának módja:

A jogosultak a 2014/2015-ös tanévre igényelhető támogatásra a kérelmet a megadott formanyomtatványon nyújthatják be 2015. március 10. – 2015. április 24. között. Az igénylés utolsó postára adási dátuma: 2015. április 24.

Az ösztödíj támogatásra vonatkozó további igénylési feltételek a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége honlapján: a www.szmpsz.sk címen megtekinthetőek.

A pályázati adatlap és annak melléklete szintén letölthető az SZMPSZ honlapjáról, ill. beszerezhető a honlapon található gyűjtőhelyekről.

-para-