Az asszonyverő Jánoš felesége még mindig retteg a politikustól – a főügyésznek sem tetszik a bíróság döntése

2015. március 14. - 08:36 | Belföld

A trencséni kerületi bíróság úgy döntött, hogy szabadlábra helyezi a közeli hozzátartozó ellen elkövetett kínzással és fenyegetéssel vádolt egykori Smer-képviselőt, így a politikus a bíróság döntéshozataláig szabadlábon védekezhet.

Az asszonyverő Jánoš felesége még mindig retteg a politikustól – a főügyésznek sem tetszik a bíróság döntése

Az ügy kezdetétől csütörtökön mutatkozott először a nyilvánosság előtt az erőszakkal vádolt politikus 49 éves felesége és 12 éves lánya. Iveta elmondta a Nový Časnak, hogy férje egyelőre nem jelentkezett nála. A nő arról is beszélt, hogy az ügy különösen érinti 12 éves lányukat is, aki gyakran szemtanúja volt Jánoš kegyetlen bánásmódjának. Amíg az ügy nem zárul le, kislányuk magánoktatásban részesül.

A feleség bevallotta, annak ellenére, hogy rendőrségi védelmet kapott, még mindig retteg férjétől. A csütörtöki tárgyaláson kiderült, Jánoš szabadlábon védekezhet, a bíróság szerint ugyanis nem láttak okot arra, hogy továbbra is előzetes letartóztatásba helyezzék a nyomozás idejére.

Jánošnak megtiltotta a bíróság, hogy családjához öt méteres távolságon belül közeledjen, továbbá tilos őket bármilyen úton elérnie, illetve külföldre utaznia.

Az egykori képviselő a bíróságon kijelentette, be fogja tartani a bíróság által meghatározott utasításokat, hiszen valójában nincs is hova mennie.

Az erőszakkal vádolt politikus szabadlábra helyezése nem tetszik a főügyésznek, Jaromír Čižnárnak sem. A főügyész azt szeretné, ha az ügyet a Legfelsőbb Bíróság vizsgálná.

(cas.sk)