Fellendülhet a munkapiac – több lesz az álláslehetőség, kevesebb a munkanélküli

2015. március 14. - 12:42 | Belföld

Az előzetes felmérések alapján 2015 második felére optimális fejlődés jelentkezhet a munkapiacon.

A Manpower Slovensko által készített felmérés kimutatta, a munkanélküliség aránya fokozatosan csökken Szlovákiában, az elmúlt negyedévben pedig jelentős csökkenés volt tapasztalható országos szinten.

Jaroslava Rezlerová, a Manpower vezérigazgatója elmondta, felméréseik szerint a munkanélküliség az elmúlt öt negyedévben folyamatosan csökkent, ami megfigyelhető a munkaadók pozitívabb látásmódjában is, ami egyben jó hír az ország gazdaságára nézve egyaránt.

A felmérésből kiderült, tíz megkérdezett munkaadó közül nyolcan tervezik vállalatukat bővíteni az idei év második felében, tehát új alkalmazottaknak szándékoznak kínálni munkalehetőséget. Mindez elsősorban a mezőgazdasági, az erdőgazdasági, a pénzügyi és a biztosításokkal foglalkozó cégekre jellemző.

Az új munkalehetőségek tekintetében a legjobb helyen a Pozsonyi régió végzett országosan, míg a legrosszabb eredmény a keleti térségek érték el, a munkanélküliség aránya azonban itt is csökkent.

A Manpower felmérésekkel foglalkozó vállalat minden negyedévben figyelemmel kíséri a munkapiac lehetséges alakulásait, vállalatok vezetőinél érdeklődnek az esetleges bővítéssel és munkavállalók lehetséges alkalmazásával kapcsolatban.

(webnoviny.sk)