Hamarosan közlekedhetünk a Škoda új villamosaival Pozsonyban

A járműgyártó fokozatosan szállítja le az új, Škoda 30T ForCity Plus típusú villamosokat a fővárosi tömegközlekedési vállalatnak - tudta meg a Hospodárske noviny.

Hamarosan közlekedhetünk a Škoda új villamosaival Pozsonyban

A hétvégén jött meg egy kétirányú szerelvény. Adriana Volfová, a pozsonyi tömegközlekedési vállalat (DPB) szóvivője elmondása szerint jelenleg két kétirányú és egy egyirányú új, alacsonypadlós villamossal rendelkeznek.

Mielőtt azonban még elindulhatnak a próbajáratok, át kell esniük a szerelvényeknek bizonyos műszaki-biztonsági ellenőrzéseken. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálják, hogyan közlekednek a vágányokon, hogyan váltanak, miként működnek a fékrendszereik és hasonlók.

Ľubomír Belfi, a DPB vezérigazgatója közölte, hogy a többi szerelvénynek már nem kell átesnie ezen a homologizációs folyamaton, csak meg kell tenniük majd 100 km-t utasok nélkül, teljesíteniük kell a fékrendszer vizsgáit, és azután üzembe helyezhetők.

Elárulta, hogy a következő hónapban már közlekedhet a pozsonyi vonalakon az első új, kétirányú villamos. Várakozásai szerint a többi szerelvényt pedig májusban fokozatosan üzembe helyezik.

A DPB októberig 45 darab új villamost szerez be, 2016-ban pedig továbbiakat. Európai támogatással így Pozsonyban 30 kétirányú és 30 egyirányú Škoda villamos közlekedhet a jövőben.

HN/para