ÍGY MEGY EZ: Egy 1100 eurós számláról is teljesen feleslegesen sumákolnak

2015. március 16. - 12:41 | Belföld

Ivan Gašparovič volt szóvivője, Marek Trubač cégével való együttműködésükről nem hajlandóak igazat mondani a Legfelsőbb Bíróságnál.

ÍGY MEGY EZ: Egy 1100 eurós számláról is teljesen feleslegesen sumákolnak

A SME írt róla, hogy a Legfelsőbb Bíróság ismételten azt állította, hogy Trubač cégével nem dolgoznak együtt, mivel azt még csak tervezik.

A napokban azonban megjelent az LB által nyilvánosságra hozott számlák között egy 1100 euróról szóló, amelyet tárgya szerint tolmácsolásért fizettek a Marek Trubač által birtokolt Prezident consulting nevű cégnek.

A számla március 2-i keltezésű, az LB elnöki irodájának szóvivője, Jozef Kaffka azonban még a múlt héten is azt állította, hogy a Trubač cégével folytatott együttműködésről feltett kérdésre nem válaszolhatnak, mivel még nem kötötték meg a szerződést.

Miután az immár nyilvános számláról kérdezték, Kaffka nem reagált, sem arra, hogy vajon a Trubačcsal való együttműködéshez hozzájárulhatott-e az a tény, hogy Marta Hrčková, a volt köztársasági elnöki szóvivő anyósa a bíróság elnöki irodájának munkatársa.

A Prezident consulting a cégjegyzék szerint tavaly december óta létezik, és Trubač az egyetlen tulajdonosa. Weboldala szerint a protokoll, az etikett és a kommunikáció területén teljes körű szolgáltatást nyújt.

A Legfelsőbb Bíróság megszólította a céget azzal kapcsolatban is, hogy megszervezze a V4-es országok Legfelsőbb Bíróságai elnökeinek találkozóját, amelyet korábban a bíróság saját maga végzett.

Miután a SME először írt az ügyről, leváltották az LB szóvivőjét, Matej Kerešt, aki csak januártól töltötte be ezt a posztot, és korábban megerősítette a Trubačcsal való együttműködést.

Miután Gašparovič elnöki mandátuma tavaly lejárt, Trubač egy ideig Juraj Široký nagyvállalkozónál dolgozott sajtósként. Širokýról közismert, hogy Gašparovičhoz és a Smerhez is közel áll. Trubač tavaly indult a helyhatósági választásokon is, mégpedig képviselő-jelöltként Pezinokban a Smer színeiben, de nem járt sikerrel.

SME/para