Az ingyen vonatozás még csak a kezdet – Fico bemutatta az új szociális csomagot

2015. március 22. - 17:52 | Belföld

A kormány a második szociális csomaggal főleg a fiatal családokon és a munkásságon szeretne segíteni. Robert Fico szerint így a kormány szeretné támogatni a gyerekek számára szervezett nyári táborokat, illetve utalványokat szeretnének bevezetni a Szlovákiában töltött üdülésre. 

Az ingyen vonatozás még csak a kezdet – Fico bemutatta az új szociális csomagot

Fico elmondása szerint főleg azokon a családokon szeretnének segíteni, akik nem tudják hová elhelyezni gyermeküket a nyári szünet alatt, így segítenének a nyári táborok támogatásában. A szociális csomag másik része az üdülési utalványok bevezetéséről szól, amely az idegenforgalmat segítené.

Jelenleg ezen dolgozik a kormány, amely április elején jelenti be, hogy milyen lépéseket terveznek tenni ezek megvalósításáért. Fico azt is hozzátette, hogy a közfinanszírozást teljes ellenőrzés alatt tartják.

A kormányfő azt is garantálja, hogy ahogy a kormány betartotta ígéretét az első szociális csomaggal kapcsolatban, úgy a másodikkal sem lesz semmilyen probléma, s ez is működőképes lesz, akár az ingyen vonatozás.

Ján Figeľ, a KDH elnöke egyetért ezzel a szociális csomaggal, ugyanakkor úgy véli, hogy néhány szolgáltatás csak rövidtávú lesz, s addig lesznek életképesek, amíg dotálják.

Figeľ ezek mellett kitért még arra is, hogy a kormány nem képes felvenni a munkanélküliséggel a harcot, ugyanis a krízis előtti időszakkal összevetve megközelítőleg 70 ezerrel több a munkanélküli, így azt javasolja, hogy a szociális csomagok szolgáltatásai legyenek kiegyenlítettebbek.

hnonline.sk/para