Ma kiderül, kivel fog együttműködni a Híd a választások előtt

2015. március 28. - 11:16 | Belföld

A szombati gyűlés során kiderül, kivel fog együttműködni a Híd a jövő évi parlamenti választások előtt. Bugár Béla már nem egyszer kijelentette, hogy a KDH-val tudnának együtt dolgozni, s a Hálóval (Sieť) is el tudnák képzelni a közös munkát. Ellenben az OĽaNO-val és a Smerrel nem társulnának, amennyiben nem változtatnák meg politikájukat.

Ma kiderül, kivel fog együttműködni a Híd a választások előtt

Solymos László, a Híd alelnökének elmondása szerint a mai gyűlés témája a kampány lesz, s az, hogy milyen célkitűzései vannak a pártnak, amelyeket szeretnének megvalósítani. Azt nem árulta el, hogy elfogadják-e azt a határozatot, miszerint a Smerrel nem működnének együtt.

Bugár Béla azonban már nem egyszer kijelentette, hogy addig nem működnek együtt a Smerrel, míg az meg nem változtatja politikai stílusát.

Bugár az OĽaNO-val sem tudja elképzelni a közös munkát, elmondása szerint Matoviččal az a probléma, hogy a saját pártja teljesen szétszórt, gyakran támogatták már a Smer döntéseit is.

A múltban a lehetséges partnerek közé tartozott a KDH és az SDKÚ is. Előbbivel lehetségesnek tartja az együttműködést. Az SDKÚ-ból csak ketten jutottak be a parlamentbe (Pavol Frešo, Ľudovít Kaník), míg több ismert politikus elhagyta a pártot. Köztük van Lucia Žitňanská is, aki jelenleg a Híd alelnöke.

A Híd már a Hálóval is megpróbált együttműködni, Bugár elmondása szerint nem mindig volt sikeres. Ezt azzal indokolta, hogy az együttműködéshez valakinek van érzéke, valakinek nincs.

TASR/para