Tartozása van a Dôveránál? Nincs fogorvos, se gyógyszerek!

2015. március 28. - 16:44 | Belföld

Április elsejétől a Dôvera egészségügyi biztosító nem fizeti ki a tartozást felhalmozott ügyfeleiknek a fogorvosi ellátásokat, illetve az orvosok által felírt gyógyszereket.

A korlátozás azokra a magánszemélyekre vonatkozik, akiknek nem a munkaadójuk, hanem saját maguk fizetik az egészségügyi biztosítást. Amennyiben a munkaadó halmozott fel tartozást az alkalmazott számlájára, abban az esetben nem vonatkoznak a korlátozások az alkalmazottra, hiszen nem ő a felelős a járulék befizetéséért.

A korlátozás továbbá azokra az ügyfelekre sem vonatkozik, akik korábban már megegyeztek az adósság részletekben való törlesztéséről, valamint tartják is magukat ehhez.

Az Union biztosító is hasonló állásponton van, hiszen ők sem fizetik az adóssággal rendelkező ügyfeleiknek a halasztható kezeléseket, mint például a gyógyfürdői kezelést, valamint a műtéteket.

A biztosítók egyetértenek abban, hogy amennyiben a tartozást felhalmozott ügyfeleik ugyanolyan támogatásokban részesülnek, mint azok, akik rendszeresen fizetik a járulékot, igazságtalanul járnak el velük szemben.


(webnoviny.sk)