MEGSZOMJAZTAK: Egy karton drága pezsgőt kértek az igazoltatott sofőrtől a rendőrök

2015. március 31. - 15:10 | Belföld

Kedden a bazini Specializált Büntető Bíróság elé kellett állnia két rendőrnek, Roland S.-nek és Robert H.-nak, akiket az ügyész kenőpénz elfogadásával és hatalommal való visszaéléssel vádolt meg.

MEGSZOMJAZTAK: Egy karton drága pezsgőt kértek az igazoltatott sofőrtől a rendőrök

A Tvnoviny.sk derítette ki azt még tavaly, hogy két rendőr pezsgőt kért igazoltatás során egy autó sofőrjétől. „A pozsonyi rendőrök kenőpénzt akartak kicsikarni. Azonabn nem pénzt kértek, hanem egy karton pezsgőt, ám mondanivalójukban azt kiemelték, hogy nem is akármilyet“ – írta a Tvnoviny.sk tavaly márciusban.

A portál szerint a fiatal sofőr keresztül akart menni az autójával pozsonyi Vajnorská utcán, amikor a rendőrök azzal az indokkal állították meg őt, hogy átment a piroson. A Tvnoviny.sk információi szerint a rendőrök elég bizonyítéknakk tekintették azt, hogy látták, hogy a járművezető nem állt meg a piros jelzés ellenére. 150 euróra akarták büntetni a sofőrt, akinél azonban nem volt ennyi készpénz. Ekkor a rendőrök egy másik megoldást találtak a problémára. „Egy karton pezsgőt kell vennem, de nem ám akármilyet, hanem De Luxe-ot“ – árulta el a Tvnoviny-nek az igazoltatott fiatalembert, aki mellett a történtekkor ott ült az autóban a barátnője is. A rendőrök azt mondták neki, másnap felhívják telefonon, hogy megmondják, hova vigye a pezsgőt.

A történtek utám 1 évvel a történtek után indult bírósági per az ügyben. „A keddi nyilvános ülésen bemutatták a vádiratot és kihirdetták a főtárgyalás időpontját“ – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Katarína Kujdáková, a Specializált Büntető Bíróság szóvivője, aki azt is elárulta, hogy egyik rendőr sem akart peren kívüli egyezséget kötni az ügyésszel, nem ismerték el bűnösségüket.

A legközelebbi tárgyalások időpontját a bíróság 2015. május 27. – május 28-ra tűzte ki.

TASR/para