Híd & MKP - A Híd szerint a fejlemények ismeretében nem őszinte a Kerekasztal kezdeményezése

2015. április 9. - 12:45 | Belföld

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala levelében szoros együttműködésre szólította fel a Híd pártot és az MKP-t. Ennek érdekében egyeztető találkozót javasoltak, saját moderálásuk mellett.

Híd & MKP - A Híd szerint a fejlemények ismeretében nem őszinte a Kerekasztal kezdeményezése

A Híd párt szerint azonban azóta több, köztük a Kerekasztalhoz közel álló forrásokból is megerősítették, hogy a Kerekasztal vezető testülete, a koordinációs bizottság tagja, "Orosz Örs előrehaladott állapotban lévő tárgyalásokat folytat az MKP-val arról, hogy a kilencedik helyen felkerül az MKP parlamenti jelöltlistájára". A párt információi szerint továbbá az ernyőszervezet több tagja is folytat hasonló tárgyalásokat az MKP-val.

„Erről a fontos körülményről a Kerekasztal nem csak minket nem tájékoztatott, de egyben a közvéleményt sem. Ez a tény pedig – hogy úgy akarnak közvetíteni, hogy közben saját maguk is érintettek a dologban – megkérdőjelezi a Kerekasztal szándékait és a kezdeményezésük őszinteségét. Vajon milyen moderátor az, akinek vezetőségi tagjai közben a színfalak mögött tárgyalásokat folytatnak az egyik féllel?“ – reagált az eseményre sajtóközleményben a Híd.

______________________________________________________________

PARAVÉLEMÉNY:

Hátulról mellbe!

______________________________________________________________

Egyúttal felszólították a Kerekasztalt, hogy tisztázzák, miért nem tájékoztattak minderről, és kíváncsiak arra is, hogy a Kerekasztal vezetősége milyen formában tervez részt venni az MKP parlamenti választási kampányában. „Ennek teljes körű tisztázásáig a Kerekasztal manipulatív kezdeményezéséről tárgytalan tovább beszélni“ – szögezik le.

Állásfoglalásukban leszögezik azt is, hogy a Kerekasztal ezen eljárását méltatlannak tartják "a Kerekasztal és a Híd párt között tartósan fennálló baráti viszonyhoz".

h/para