Szívesen dolgoznál az elnök mellett? Andrej Kiska az interneten keres maga mellé új embereket

2015. április 10. - 17:29 | Belföld

Az államfő hivatala nyilvános pályázatot hirdetett meg, melynek segítségével ötféle munkakörbe keresnek munkatársakat az elnöki hivatalba.

Szívesen dolgoznál az elnök mellett? Andrej Kiska az interneten keres maga mellé új embereket

A kezdetek kezdetén Andrej Kiska egy hétfős csapattal érkezett az elnöki palotába, azóta viszont távozott közülük akkori szóvivője, Peter Petrus, valamint Tomáš Lehotský, Kiska régi ismerőse is.

A pályázat az államfő hivatalos honlapján olvasható: betöltendő álláslehetőséget kínál a protokoll-, közkegyelem, adományozási és legiszlatív, valamint közgazdasági, külkapcsolati és sajtóosztályon is. Az érdeklődők egészen április végéig pályázhatnak a Kiska által meghirdetett pozíciókra - adta hírül az aktualne.sk hírportál.

Kiska szóvivője, Roman Krpelan szavai szerint az elnöki hivatal szerkezetét érintő változások miatt szükséges új emberek alkalmazása.

„A szervezési szerkezet változása, az alkalmazottak nyugdíjaztatása vagy anyasági szabadsága miatt jöttek létre új munkahelyek az elnöki hivatalban” – nyilatkozta Krpelan.

Ján Baránek politikai elemző szerint az államfő nem a megszokott módon bővíti munkatársainak körét. A szakértő hozzátette, ennek ellenére Kiska teljesen áttekinthetően, érthetően tette közzé a felhívást.

Andrej Kiska nem a tanácsadók ajánlása alapján válogat majd a pályázatot benyújtó emberek közt, hanem saját maga dönti majd el, kik lesznek azok az alkalmazottak, akikkel együtt szeretne dolgozni a továbbiakban.


(aktualne.sk)