Letilthatják a járdákról a parkoló autókat – többen is bírálják az új törvénymódosító javaslatot

2015. április 12. - 13:21 | Belföld

A közlekedési rendészet által kiadott új törvénymódosító javaslat megtiltaná a sofőröknek, hogy a járdán parkoljanak. A mentőszolgálat alkalmazottai előnyösnek tartanák a változást, ugyanis gyakran komoly problémát jelent számukra bejutni az amúgy is szűk útszakaszokra.

A rendőrség által kidolgozott új törvénymódosító javaslat elsősorban a közúti közeledés szabályaira vonatkozik. Ennek alapján egyebek mellett megtiltanák a járdán történő parkolást.

Štefan Hodničák, mentőszolgálati alkalmazott elmondása szerint gyakran komoly problémát jelent számukra a járdákon parkoló autók miatt az egyes lakótelepekre való bejutás. „Néha csak centimétereken, néha csupán millimétereken múlik. A gyorsaság mellett figyelnünk kell az autók épségére is” – tette hozzá a mentős.

A tűzoltók azonban attól tartanak, hogy amennyiben az autók nem parkolhatnak majd a járdára, egyenesen az úttestre fognak.

Ligetfalu polgármestere szerint sem jelent majd megoldást a járdán történő parkolás megtiltása, ellenkezőleg, ezzel csupán kevesebb lesz a parkolóhely.

A törvénymódosító javaslat értelmében az autók csupán akkor parkolhatnak majd a járdán, ha az egyenesen az úttesten és a járdán is fel lesz tüntetve függőleges, illetve vízszintes vonalakkal.


(noviny.sk)