Simon Zsolt: Nemcsak az egészségügyben, de a telekbiznisszel is meglopja az embereket a kormány

2015. április 14. - 08:23 | Belföld

Simon Zsolt (Híd) parlamenti képviselő reagált a Plus 1 deň napilapban megjelent cikkre.

Simon Zsolt: Nemcsak az egészségügyben, de a telekbiznisszel is meglopja az embereket a kormány

A napilap arról írt, hogy több esetben is Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) miniszteri jóváhagyásával zajlott lukratív telkek cseréje az elmúlt időszakban. Többek között az Árvai és a Liptói víztározók környékén történt telkeket cserélték el magáncégek által felkínált területekre, de a lap cikke szerint jóval áron alul.

"Úgy hiszem, mindenki számára világos, hogy a víztározók környékén lévő telkek lukratívak. Ezeknek a telkeknek a cseréjét, amelynek szakértők szerint 40 és 100 euró között van a négyzetméterára, Jahnátek miniszter 1,10 euróért hagyta jóvá" - emlékeztetett.

Figyelmeztetett arra is, hogy ha az Állami Erdészet eladta és nem elcserélte volna ezeket a telkeket, akkor mintegy 2,2 millió eurót kereshetett volna rajtuk. "Ez hasonló esete a vagyon szétlopásának, mint a túlárazott pöstyéni CT-berendezés. Ez az eset a Veľký Slavkov és a pozsonyi erdő cseréjének eseteivel vethető össze az első Fico-kormány idejéből - akkoriban ezt a HZDS és az SNS miniszterei csinálták, most viszont Fico egyedül kormányoz" - jelentette ki Simon.

Hangsúlyozta, hogy Jahnáteknek ezért le kellene mondania, és felelősséget vállalnia, mint annak idején Miroslav Jureňának (HZDS) vagy Zuzana Zvolenskának (Smer-SD). "Ellenkező esetben felszólítom a kormányfőt, hogy határozottan cselekedjen, ahogy azt ő maga kijelentette. Fico most egyedül kormányoz, és az ő miniszterei azok, akik szétlopják a közvagyont" - fogalmazott.

TASR/para