Az SaS egyelőre egyedül készül a választásokra, de nincs kizárva a koalíció lehetősége

2015. április 18. - 08:59 | Belföld

Az SaS egyelőre egyedül fog készülni a jövő évi parlamenti választásokra. A liberálisok választási stratégiája egyelőre még csak alakulóban van.

Az SaS egyelőre egyedül készül a választásokra, de nincs kizárva a koalíció lehetősége

Már régebbtől napvilágot láttak a találgatások, mely szerint az SaS, az OĽaNO és a NOVA koalíciót alkotna a választások előtt. A liberálisok a mai kongresszusra meg is hívták Igor Matovičot (OĽaNO) és Daniel Lipšicet (NOVA) is. Sulík azonban még nem akarja eldönteni a mai gyűlésen a koalíció megalakulásának lehetőségét.

Lipšicet és Matovičot azért hívták meg, mert már régebb óta együtt dolgoznak, s látják is ennek értelmét.

Az esetleges koalícióról a három párt egyelőre nem nagyon akart nyilatkozni. Nem rég bejelentették, hogy még nem érkezett el az ideje ezzel foglalkozni mivel vannak fontosabb dolgok is, amiben most előnyösebb együttműködniük.

Lipšic is úgy gondolja, hogy még nincs itt az idő erről diskurálni, de hozzátette, hogy az esetleges összefogásnak tágabb alapjainak kell lennie. „Az lesz a legfontosabb, hogy olyan formációval álljunk elő, amely olyan lehetőséget lesz képes létrehozni, hogy a választások után ne Fico legyen újra a miniszterelnök. Ez az elsődleges cél, minden más a második helyre szorul” – nyilatkozta Lipšic.

TASR/para

Címkék: SaS, Sulík, OĽaNO, NOVA