Szlovákiai anyáknak problémásabb visszatérni a munkába, mint a külföldieknek

2015. április 19. - 11:46 | Belföld

Norvégiában kilenc hétig tart az anyasági szabadság, Németországban 14, míg Szlovákiában 34 hetet maradnak otthon az anyukák. 

Az Európai Unión belül Szlovákiában a leghosszabb az anyasági szabadság, így a szlovákiai nők gyakran ütköznek bonyodalmakba, ha vissza akarnak térni a munkába, mint a külföldiek esetében.

Norvégiában kilenc hétig tart az anyasági szabadság, Németországban 14, Szlovákiában pedig 34 hetet maradnak otthon az anyukák. A nők ezután általában gyermekgondozási szabadságra mennek, amely a gyermek három éves koráig tart.

Ez a törvény egyfelől megkönnyíti a szülő gondozását a gyerekről, más részről gondok adódhatnak, ha az anya vissza szeretne menni munkahelyére. Külföldön gyakori eset, hogy a szülő kevesebb időt marad otthon gyermekével. Hollandiában például csak anyasági szabadságra mennek az anyák, míg Belgiumban három, Portugáliában pedig négy hónapot tart a gyermekgondozási szabadság.

A szlovák anyák így problémákba ütközhetnek, ha vissza szeretnének menni dolgozni, ugyanis a gyermekgondozási szabadság évei alatt elvesztik munkaszokásaikat. Megoldást jelente, ha az anyák a gyermekgondozási szabadság alatt rövidített munkaidőben dolgozhatnának, s így a munkába való visszatérés sokkal folyamatosabb lenne.

A három év alatt, amit az anya gyermekével tölt el, előfordulhat, hogy a cégben, ahol dolgozik, új változásokat vezetnek be, megváltoznak a munkafolyamatok, a cég stratégiája, így a munkába való visszatéréskor az anya egy teljesen új világba csöppen, amit nem ismer.

Az is előfordul, hogy arra az időre a cég felvesz valakit az anya helyére, s ha meg vannak elégedve az új munkaerővel, simán kiszoríthatja pozíciójából az anyát.

Ezért ajánlott, hogy amíg valaki gyermekgondozási szabadságát tölti, folyamatosan legyen kapcsolatban munkahelyével, hogy informálva legyen az új dolgokról.

TASR/para

Címkék: munka