Pfundtner Edit: Parlamenti vita megoldások nélkül

2015. április 21. - 17:30 | Belföld

Pfundtner Edit független parlamenti képviselő nehezményezte a parlament keddi ülésén a Kereskedelmi Törvénykönyv módosításáról szóló vita teljes elpolitizálódását - olvasható a képviselő sajtóközleményében.

Pfundtner Edit: Parlamenti vita megoldások nélkül

A Váhostav fizetésképtelensége miatt sürgős módosítást igénylő törvénykönyv jelenleg egy gyorsított törvényhozói eljárás tárgya. Emiatt a parlamenti ülés programján először az kerül megvitatásra, hogy indokolt-e a gyorsított eljárásban való törvényhozás. A javaslat tartalma a konkrét intézkedésekkel majd csak ezután kerülhet terítékre.

Pfundtner Edit hangsúlyozta, hogy reményei szerint hamarosan sikerül az Igazságügyi Minisztérium által benyújtott módosítást tárgyilagosan is megvizsgálni. Leszögezte, hogy „a törvénymódosító javaslat olyan szembetűnő hibákat tartalmaz, amik fölött egyszerűen nem szabad elsiklani. Ezek kiküszöbölése azonban jelenleg teljesen a kormánypárti politikusok kezében van, akiket az Alkotmányjogi Bizottság ülésén majd később a plénumban fogok felszólítani a hibák mielőbbi eltávolítására.”

A képviselőnő a kormány által benyújtott javaslathoz még hozzáfűzte: „Nem tartom egyáltalán helyesnek a parlamenti vita ilyen fokú elpolitizálódását ebben a helyzetben, amelyben az időt inkább a mielőbbi hatásos megoldások kidolgozására kéne használnunk. Ezt a helyzetet nehezíti az a tény is, hogy egy elkapkodva és sok helyen hibásan kidolgozott módosító javaslattal van ennek során dolgunk. Emiatt örülnék, ha a politikai civódás helyett inkább a konkrét megoldásokra összpontosíthatnánk a következő programpont megvitatásán belül.”

(-)

Címkék: Pfundtner Edit