A Híd vezetői az Európai Néppárt elnökével találkoztak

2015. április 23. - 18:19 | Belföld

Bugár Béla, a Híd elnöke és Solymos László, a Híd alelnöke brüsszeli látogatásuk során az Európai Néppárt elnökével, Joseph Daullal találkoztak.

A Híd vezetői az Európai Néppárt elnökével találkoztak

A találkozóra szerdán, április 22-én került sor az EPP központjában, ahol a résztvevők Szlovákia jelenlegi politikai helyzetéről beszélgettek. "Daul elnök urat tájékoztattam Szlovákia jelenlegi politikai helyzetéről, valamint a Smer kormánypárt elleni alternatíva létrehozásának fontosságáról is. Egy ilyen kormány létrejöttéhez elengedhetetlen a pártok célkitűzéseinek közelsége. A Híd számára a legfontosabb feltétel a pártok programjainak közelsége, ezért jelenleg a Híd, a KDH és a Sieť között látjuk reálisnak az együttműködés lehetőségét" - mondta Bugár Béla. Daul megerősítette, hogy a releváns jobboldali pártok együttműködése egy évvel a parlamenti választások előtt kulcsfontosságú.

Emellett Bugár Béla informálta az EPP elnökét a Híd stratégiai dokumentumáról, a Polgári Vízióról is.

"Daul elnök úrral egyetértettünk abban is, hogy fontos egy olyan szakmai program, amely reális megoldásokat hozhat Szlovákia polgárai számára" - hangsúlyozta Bugár Béla. A Híd a következő időszakban Szlovákia-szerte szeretné bemutatni a Polgári Víziót és meggyőzni a polgárokat, hogy létezik alternatíva a Smer kormánya ellen. "2016-ban a változást csak rendszerszintű programmal lehet elérni" - tette hozzá a Híd elnöke.

(para)