VÁHOSTAV: Fico próbál kimászni a saját magának ásott gödörből – Figeľ leváltásával igazán mellélőtt

2015. április 25. - 08:16 | Belföld

Ján Baránek, politikai elemző szerint a Smer a lehető legkisebb veszteséggel akar kikerülni a saját maguk által kialakított helyzetből.

VÁHOSTAV: Fico próbál kimászni a saját magának ásott gödörből – Figeľ leváltásával igazán mellélőtt

Robert Fico (Smer-SD) sajtótájékoztatón közölte pénteken, hogy nem szavaz a parlament Ján Figeľ leváltásáról, és azt is, hogy már az elejétől fogva így akarták. Baránek szerint Ficóék teljesen mellélőttek Figeľ leváltásával, ezért a mentegetőzés.

"Az elejétől fogva ez volt a célunk. A parlament ülésével teljesítettünk a célunkat, rámutattunk Ján Figeľ politikai felelősségére. Az ülés legitim volt. Ugyanakkor szeretnénk fenntartani a 2012-es választások után kötött egyezségeket a parlament felállításáról. Nem áll érdekünkben ezen változtatni" - jelentette ki Fico.

Az elemző azt is hozzátette, ha valóban annyira rosszak voltak a Figeľ által jóváhagyott Váhostav-szerződések, erre figyelmeztetnie kellett volna a jelenlegi közlekedésügyi miniszternek, Ján Počiateknek is, akinek már a funkció átvételekor észre kellett volna vennie a problémás ügyeket.

„Értelmetlenség, amit a Smer akart véghezvinni, ezért most próbál az egész ügyből a lehető legkisebb veszteséggel kimászni” – állítja Baránek.

Az elemző szinte teljesen kizártnak tartja, hogy a közelgő választások alkalmával létrejöhetne egy esetleges Smer-KDH koalíció. Baránek azonban hozzátette, a soron következő választásokig még csaknem egy év van hátra, ami alatt rengeteg változás bekövetkezhet.


(webnoviny.sk)

Címkék: Váhostav, Fico, Ján Figeľ