Kažimír vagy Vážny lehet a gazdasági miniszter a távozó Pavlis után

2015. április 29. - 16:23 | Belföld

Pavol Pavlis azt követően mondott le a miniszteri posztról, hogy napvilágra került, sógora cége több százezres megrendelést kapott a minisztérium alá tartozó szervezetektől.

Kažimír vagy Vážny lehet a gazdasági miniszter a távozó Pavlis után

Robert Fico szerdán tájékoztatott arról, hogy a gazdasági miniszteri posztra a kormány egyik alelnökét jelöli. "Vagy Peter Kažimír kormányalelnök és pénzügyminiszter, vagy pedig Ľubomír Vážny beruházásokért felelős kormányalelnök lesz az" - jelentette ki.

Elmondta, hogy csütörtökön küldi el javaslatát Andrej Kiska köztársasági elnöknek.

Kažimír a TASR hírügynökség érdeklődésére a szerdai kormányülést követően közölte, hogy a kormány összetétele a miniszterelnök, majd az államfő hatáskörében van. "Azt hiszem, mindenki beláthatja, hogy a pénzügyminisztériumnak elegendő kötelezettsége van, most kezdjük az állami költségvetési tervezet előkészítését. De megismétlem, hogy ezt a kérdést nem nekem kell feltenniük" - fogalmazott.

Pavol Pavlis április 21-én jelentette be lemondását a miniszteri posztról. Azt követően, hogy napvilágra került, miszerint a sógora által vezetett társaság több százezres megrendelést kapott a gazdasági tárca alá tartozó szervezetektől takarítási munkálatokra. Pavlis 300 napig volt gazdasági miniszter.

TASR/para