Pfundtner Edit megtért, visszaült a Híd-frakcióba

2015. május 5. - 14:08 | Belföld

Visszatért a Híd frakciójába Pfundtner Edit parlamenti képviselő, aki 2012-ben kilépett a pártból.

Pfundtner Edit megtért, visszaült a Híd-frakcióba

Miután a 2012-es választásokon Pfundtner Editnek nem sikerült parlamenti mandátumot szereznie, lemondott a Hídban betöltött alelnöki posztjáról, és a pártból is kilépett. Akkor nem kívánta megindokolni döntését, és a búcsú pontos okára azóta sem derült fény.

Pfundtner azután került vissza a parlamentbe, hogy a Híd frakciójában addig helyett foglaló Andrej Hrnčiar átpártolt Radoslav Procházkához, és lemondott parlamenti mandátumáról - a Híd választási listáján pedig Pfundtner Edit következett, így ő lett a mandátum várományosa.

Tavaly júniusban aztán le is tette az esküt, függetlenként tért vissza a parlamentbe, viszont azzal lepte meg korábbi párttársait, hogy MKP-s kötődésű parlamenti asszisztenst választott maga mellé Király Zsolt személyében.

Már minden oké

Idén januárban aztán felröppent a hír, hogy a képviselőasszony visszatérhet a Híd frakciójába, esetleg a párt soraiba is. Pfundtner Edit végül az első alternatívát választotta, a Híd ma satjóközleményben tudatta, hogy Pfundtner újra a frakció tagja lett.

"Köztem és a HÍD párt klubja között sosem volt érdembeli nézetkülönbség. Az eddigi parlamenti tevékenységem is azt igazolja, hogy nézeteink a lehető legközelebb álltak egymáshoz és a klubbal majdnem minden esetben összhangban szavaztam" - nyilatkozta a Paraméternek.

A múlt elmúlt

Arra a kérdésre, hogy mi állt a pártból való, 2012-es távozás hátterében, Pfundtner Edit nem kívánt válaszolni. "Nem érzem úgy, hogy ezt különösebben meg kéne indokolnom. A múltat lezártnak tekintem, nem vagyok sértődős ember, és innentől a konstruktív munkára és párbeszédre koncentrálok, nem arra, hogy mi történt pár évvel ezelőtt" - mondta.

Kifejtette, hogy 2014-ben, amikor visszatért a parlamentbe, nem bosszúból választott a Magyar Közösség Pártjához köthető asszisztenst, egyszerűen olyan titkárra volt szüksége, aki rendelkezik parlamenti tapasztalattal, így esett a választása Király Zsoltra. Azóta egyébként Király már nem tevékenykedik az oldalán.

A jövőben a frakción belül továbbra is jogi témákkal szeretne foglalkozni. "A törvényesség és az alkotmányosság a parlamentben napi szinten terítékre kerül különböző területeken, legyen szó szociális, gazdasági vagy bármely más szakterületről. Kiemelten szeretnék ezen belül olyan témákkal foglalkozni, amelyek segítik a törvény előtti egyenlőséget, erősítik a jogérvényesítést és megnövelik a gyengébbek és hátrányos helyzetűek, valamint a dolgozó anyák védelmét" - tudatta a Paraméterrel.

Bugár Béla, a Híd elnöke örül, hogy a párt parlamenti frakciója egy régi-új taggal bővült, és üdvözölné azt is, ha a későbbiekben Pfundtner a pártba is visszatérne.

(parameter)