Csallóközi és mátyusföldi községeknek is jutott a kormány által osztott támogatásokból

2015. május 13. - 17:30 | Belföld

A Fico-kormány szerdán a nagyszombati járásbeli Špačincén tartotta meg kihelyezett ülését. Az ülésen 64 Nagyszombat megyei községnek nyújtandó célirányos pénzügyi támogatásról döntöttek.

Csallóközi és mátyusföldi községeknek is jutott a kormány által osztott támogatásokból

A kormányülést követő ünnepélyes ebéden meghívottként vett részt Richard Kmeť, a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal elöljárója is, aki kérdésünkre elmondta, hogy a falvak kérvényei közül a Dunaszerdahelyi járásból ötöt bíráltak el pozitívan.

Köztük van Albár község, mely 15 ezer eurót kap a helyi alapiskola hőszigetelésére. Egyházkarcsa 20 ezer eurós pénzügyi támogatáshoz jut a sportpályája felújítására, Légen 50 ezer eurót fordíthatnak kézilabdapálya befedésére, Nyékvárkony pedig 20 ezer eurós támogatást kapott, amiből az alapiskola szociális helyiségeit újítják fel. Végezetül Nagyudvarnok 25 ezer eurót kapott, amiből egy pihenőzónát építenek ki a faluban.

A kormány támogatta több galántai járásbeli község projektjét is. Ábrahám egy multifunkciós épület rekonstrukciójára kapott 18 ezer eurót, Alsószeli helyi útjavítási munkálatokra 30 ezret, Pusztakürt (Pusté Sady) 15 ezer euróból javíthatja meg a helyi ravatalozó tetejét, Nemeskürtön (Zemianske Sady) 10 ezer eurót fordíthatnak a kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően az óvoda fűtőházának modernizálására, Alsószerdahelyen pedig 75 ezer eurót a helyi utak felújítására.

Fotó: Facebook

-para-