Fico leleplezte a második szociális csomagot – ezúttal a kisgyermekes szülőknek kedvez

2015. május 13. - 08:38 | Belföld

A kormány legújabb szociális csomagja elsősorban a kisgyermekes szülőknek kedvez, ugyanis Fico szerint fontos, hogy minél több gyerek járjon óvodában. Ennek érdekében komoly támogatásban részesülnek az óvodák, amit elsősorban felújításra és fejlesztésre kell felhasználniuk.

Fico leleplezte a második szociális csomagot – ezúttal a kisgyermekes szülőknek kedvez

A kormány első szociális csomagja csaknem tízmillió euróba került, a legújabb intézkedés azonban még ennél is nagyobb összeget fog felemészteni, pontos összegről azonban még egyelőre nem beszélt az oktatásügyi minisztérium.

Annyi biztos, hogy a csomag tartalmazza nemcsak az óvodák felújítására, hanem az új intézmények létesítésére kiírt tervezetet is. A kormány szóvivője, Beatrice Szabóová az aktualne.sk hírportál kérdésére csupán annyit közölt, hogy a kormány második szociális csomagjának részleteit hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutatják majd.

A kormányfő az előzetes tervek szerint a soron következő parlamenti ülésen mutatná be a csomagot, amit május végére terveznek.

Az óvodák felújítására szánt támogatásra első körben azok az intézmények jelentkezhetnek majd, akik pályázatát előzőleg már visszautasították. A minisztérium szerint azonban természetesen olyan intézmények is pályázhatnak, akik az első körben nem próbálkoztak.


(aktualne.sk)