BOTRÁNY: Szexet követelt a doktorandusz hölgyektől a feslett egyetemi professzor, és tapizta is őket!

2015. május 15. - 14:24 | Belföld

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem egykori és jelenlegi doktoranduszai is beszéltek arról, hogy a professzor azt akarta, hogy feküdjenek le vele, különben nem szerzik meg a doktori címet. Rajta kívül más doktoranduszok is zaklatták őket ezzel - adta hírül a Nový Čas.

A lap által megkérdezett egykori hölgyek arról beszéltek, hogy a professzor és más doktoranduszok is szexuálisan zaklatták őket, fogdosták a feneküket, melleiket, és a piszkos fantáziájukról tanúskodó javaslatokkal bombázták őket.

"Több mint négy évig tanultam ott doktoranduszként, de el kellett mennem, mert nem voltam hajlandó lefeküdni vele. Tehát nincsen titulusom és semmim, minden csak a szexről szólt. Olyan ajánlatot is kaptam, hogy nem csináljuk-e hármasban a professzorral és egy másik kollégával" - mesélte a neve elhallgatását kérő nő a lapnak.

Barátnője elmondása szerint a történtekről a kar dékán asszonya is tud. "Azt nem állítanám, hogy ezt ignorálta, de valószínűleg meg van kötve a keze. A professzor számára teljesen normális volt, hogy a fenekünket vagy a melleinket fogdozta. Amikor tiltakoztam, akkor azt mondta, hogy feljelent a rendőrségen rágalmazásért. Sajnos, nincsen semmilyen bizonyítékunk, csak az általunk elmondottak, és az a tény, hogy mindenki szoknyavadászként ismeri" - szögezte le.

A Nový Čas utánajárt, és az egyetemi karon többen is suttognak hallottak ilyen történeteket. Elérték a kar dékánját is, aki viszont csak annyit közölt, hogy hivatalos panaszt senki nem tett. "Ezek érzékeny dolgok, és ha valaki úgy érzi, hogy szexuálisan zaklatják, tegyen feljelentést a rendőrségen, és majd ők kivizsgálják. Én sem rendőr, sem bíró nem vagyok, hogy erről ítélkezzem" - nyilatkozott a dékán asszony.

Nový Čas/para