Hazahozták Liverpoolból a hat hónapos kisfiút, akiről lemondott a szlovákiai édesanyja

2015. május 20. - 15:47 | Belföld

A brit szociális hivatal hazaszállíttatta Pozsonyba a szlovák állampolgárságú, de Londonban született kisfiút - számolt be róla a Noviny.sk.

Hazahozták Liverpoolból a hat hónapos kisfiút, akiről lemondott a szlovákiai édesanyja

Benjamin Liverpoolban született hat hónappal ezelőtt. Édesanyja az ottani szociális hivatalnak jelezte még a születése előtt, hogy a kisfiáról nem tud, és nem is akar gondoskodni.

A Joj TV információi szerint nem világos, ki a kisfiú édesapja. Miután Benjamin megszületett, az édesanyja lemondott róla, és átadta a hivatalnak, amely felvette a kapcsolatot a szlovák Nemzetközi Gyermek- és Ifjúságvédelmi Központtal. Jelezték számukra, hogy a gyermek anyakönyvi kivonata szlovák, ezért szeretnék eljuttatni őt Szlovákiába.

Andrea Cisárová, a központ vezetője szerint ez egyértelmű jele annak, hogy nem lehetetlen hazahozni Szlovákiába a hozzá hasonló gyerekeket.

A Joj TV információi szerint a kisfiút a pozsonyi reptéren átvették a központ munkatársai, majd ideiglenesen egy gyermekotthonba szállították, ahonnan egy családhoz kerülhet. Valószínű, hogy a későbbiekben örökbe adják.

Noviny.sk/para