Kaník is elhatárolódik Frešótól, saját platformot alapít az SDKÚ-n belül

2015. május 21. - 12:33 | Belföld

Ľudovít Kaník saját platform alapítására készül az SDKÚ-n belül, amellyel elhatárolódik a pártelnök Pavol Frešo döntéseitől.

Kaník is elhatárolódik Frešótól, saját platformot alapít az SDKÚ-n belül

Kaník az Állami Számvevőszék elnökének megválasztása során a 60 ellenzéki képviselő között volt, akik Maroš Žilinka ügyészt jelölték a posztra, míg Pavol Frešo a Smer segédletével megválasztott Karol Mitríket jelölte.

Kaník a TASR hírügynökségnek megerősítette a platform létrehozását, és elmondta azt is, hogy minden kerületből szeretne oda invitálni SDKÚ-tagokat.

Azt is szeretné, ha összeülne a párt központi tanácsa, és véleményt formálnának Frešo döntéséről, egyúttal arról, mi legyen a párttal a továbbiakban.

"Gyorsan kell cselekednünk. A központi tanácsnak egyértelműen állást kell foglalnia, hogy támogatja e Frešo döntését, és ezzel vállalja, hogy mostantól az SDKÚ a Smer segédje lesz, vagy pedig el kell határolódnia a pártelnök döntésétől" - szögezte le Kaník.

A parlamenti képviselő állítja, hogy Frešo döntése szöges ellentében áll az SDKÚ tagjai többségének véleményével, és a pártelnök nyilatkozatai ezzel kapcsolatban nem a pártot reprezentálják.

Kaník szerint ugyanakkor továbbra is helye van az SDKÚ-nak a politikai palettán, és meg kell tenniük mindent azért, hogy a választóknak legyen kire szavazniuk.

TASR/para