ALVILÁG: Černák beismert egy húsz évvel ezelőtti gyilkosságot, de az már elévült

2015. május 25. - 11:51 | Belföld

Mikuláš Černák, a szlovák alvilág egykor rettegett vezére újabb gyilkosságról vallott - értesült meg nem nevezett forrásból a Joj TV.

ALVILÁG: Černák beismert egy húsz évvel ezelőtti gyilkosságot, de az már elévült

Egy olyan gyilkosságról van szó, amely 1995-ben történt, és gyakorlatilag már mindenki elfeledkezett róla. A podbrezovái, Branislav keresztnevű férfi egy, az alvilág számára kellemetlen tanú volt, ezért tehették el láb alól. Fejbe lőtték, majd holttestét az út mellett dobták ki.

A Joj TV olyan információhoz jutott, hogy még idén januárban kommandósok kíséretében szállították el Mikuláš Černákot Podbrezovára, hogy rekonstruálják a történteket. Černák ugyanis magára vállalta a gyilkosságot.

A Legfőbb Ügyészség nem erősítette meg, de nem is cáfolta ezt. Andrea Predajňová szóvivő csak annyit közölt, hogy az ügyben még folyik a nyomozás, ezért részletekről nem beszélhet.

A Joj TV információi szerint ez a bizonyos Branislav egy még korábbi gyilkosság ügyében tanúskodhatott volna, emiatt gyilkolták meg. Most azonban Černák hiába ismerte be, a rendőrök legfeljebb a vállukat vonhatják meg, ugyanis a gyilkosság már elévült.

Lucia Kurilovská büntetőjogi szakértő elmondta, hogy a Büntető Törvénykönyv akkor még nem különböztette meg az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság bűntényét a gyilkosságtól és az elévülési idő ezáltal 20 év volt, nem pedig 30, mint ma.

Noviny.sk/para