Veszélyes babasampon lehet a boltokban!

2015. május 26. - 15:43 | Belföld

A Közegészségügyi Hivatal arról tájékoztatott, hogy a közös, EU-s egészégügyi riasztórendszerből származó információk szerint egy egészségre nézve veszélyes kozmetikum bukkant fel a boltok polcain Spanyolországban, Bulgáriában és Portugáliában. Íme a veszélyes termékek, melyeket jobb, ha nem veszünk meg, illetve nem használunk:

Az egyik ilyen termék a Baby Shampoo Just Essentials Sweet Lavender típusú babasampon, mely használat után gyulladást okozhat a bőrön, a nyálkahártyán vagy a fülben.

Az elefántcsontparti Skin Light, és a Lightening Beauty Cream With Carrot Oil elnevezésű bőrfehérítő krémek bőrallergiát válthatnak ki, mivel hidrokinont tartalmaznak, melyet a műkörömiparban használnak.

A Nagy-Britanniából származó Jabón Enrollado Chocolate nevű szappan összetételével ugyan nincs gond, de egy kakaós/mákos csigára hasonlít, így pedig fennáll a veszély, hogy gyermekek megkóstolják vagy fogyasztanak belőle - az emésztőrendszerben pedig akár súlyos kárt is tehetnek a szappanban található anyagok.

(parameter/tasr)