Két év börtönbüntetésre ítélték a fiatal fiúkat molesztáló egykori matematikatanárt

2015. május 28. - 11:36 | Belföld

A Pozsonyi Megyei Bíróság  két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte szexuális visszaélés miatt Milan Maxián 75 éves egykori matematikatanárt, aki fiatal fiúkat molesztált.

Két év börtönbüntetésre ítélték a fiatal fiúkat molesztáló egykori matematikatanárt

Maxiánnak emellett pszichológiai kezelést is elrendeltek. A csütörtöki ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye.

A Pozsonyi Megyei Bíróság mai tárgyalásán eltörölte a Pozsonyi Járásbíróság ítéletét, ugyanis akkor feltételes börtönbüntetésre ítélték az idős férfit, aki nem jelent meg a csütörtöki tárgyaláson.

Maxián, akit matematikai gurunak is neveztek akkoriban, legfőképpen bevásárló-központokban ismerkedett meg a fiatal fiúkkal. Négyen közülük azt állították, hogy a férfi pozsonyi lakásába csalta őket, ahol illetlenül viselkedett velük.

A Pozsony I. számú Járásbíróság tavaly október 10-én bűnösnek találta a férfit szexuális zaklatás vádjában, ezért három év börtönre ítélték öt évre felfüggesztve, emellett próbaidő alatt pszichoterápián is részt kellett volna vennie. Maxián akkor bűnösnek vallotta magát, ezután döntött a bíróság a büntetés nagyságáról. A szexuális visszaélést öt esetben követte el 6 évvel ezelőtt.

A volt tanár már büntetett előéletű volt a történtek előtt is.

Az októberi döntés ellen fellebbezett a járási ügyész és a molesztált fiúk egyikének az édesapja is, mert a fiúnak alvásporblémái vannak és pszichikai traumán esett át, ami nagyon megviselte őt.

Az egykori matematikatanár egy tízemeletes lakóházban lakott Pozsony-Óváros előkelő negyedében. Ebbe a lakásba csalta el a fiúkat, akik akkor 12 és 13 évesek voltak. Hogy mi történt a lakásban, az egyik molesztálást elszenvedett, most már 18 éves fiú beszélt: „Elvitt engem magához, alkohollal kínált, megtapogatta a nemi szervemet és szájon csókolt, aztán adott nekem 15 eurót. Körülbelül fél évvel később megint nála kötöttem ki. Levetkőztünk, önkielégítést végeztünk és pornófilmet néztünk. Akkor 25 eurót kaptam tőle“ – mesélte a rendőrségen a fiú, akinek bátyja szintén hasonló dolgokat élt át az idős férfival. A harmadik molesztált fiú, aki akkoriban 15 éves lehetett szintén hasonló dolgokról beszélt a rendőröknek. Ő most Léván él a szüleivel.

„Még nem töltöttem be a 15. életévemet. Hetennte egyszer találkoztunk 2 éven keresztül, pénzt kaptam tőle“ – mesélte a negyedik fiú, aki jelenleg Dévényújfaluban él.

Maxián leginkább szegény családból származó fiúkat keresett magának – írja a čas.sk.

TASR, cas.sk/para