TRAGÉDIA A MOHI ATOMERŐMŰBEN: Peter Kažimír alapos vizsgálatot ígér

2015. május 30. - 16:44 | Belföld

Peter Kažimír pénzügyminiszter, akit ideiglenesen megbíztak a gazdasági minisztérium vezetésével is, meglátogatta a nyitrai kórházban azt a férfit, aki május 28-án, csütörtökön súlyos sérüléseket szenvedett a mohi atomerőműben történt egy áldozatot követelő eset során.

TRAGÉDIA A MOHI ATOMERŐMŰBEN: Peter Kažimír alapos vizsgálatot ígér

A gazdasági minisztérium szóvivője, Miriam Žiaková elmondta, hogy Kažimír érdeklődött annak a 28 éves férfinak egészségi állapota iránt, aki megpróbálta megmenteni kollégája életét, aki sajnos nem élte túl a balesetet.

Peter Kažimír megígérte Ivan Banusnak, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy alaposan kivizsgálják a tragédia okát és valószínűleg kártérítést is kap, ahogy a halott kollégája hozzátartozói is.

A miniszter megjegyezte azt is, hogy a gazdasági minisztérium szorgalmazni fogja szigorúbb biztonsági intézkedések bevezetését, hogy a jövőben megelőzzenek hasonló tragédiákat.

A tragikus esemény május 28-án történt a mohi atomerőműben. Az atomerőmű új, III. és IV. blokkján végzett munkálatok közben halálos üzemi baleset történt, mely során két férfi hegesztési munkálatok közben argonnal érintkezett. A 28 éves Peter H. életét nem sikerült megmenteni.

TASR/para

Címkék: mohi atomerőmű