Schuster meglátogatta volna a kórházban Gašparovičot, de ő visszautasította

2015. június 8. - 12:59 | Belföld

Rudolf Schuster vasárnap utazott Kassáról a fővárosba, hogy meglátogassa Ivan Gašparovičot, aki őt követte az államfői poszton.

Schuster meglátogatta volna a kórházban Gašparovičot, de ő visszautasította

Ivan Gašparovič a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetben fekszik, miután vastagbélműtéten esett át. Schuster szerette volna meglátogatni, de nem hagyták neki. Még szombaton nyilatkozott úgy a Nový Čas-nak, hogy azért akart elmenni utána a kórházba, mert szerinte így illik.

Az exelnök problémái elmondása szerint a saját betegségére emlékeztették. 15 évvel ezelőtt ugyanis Schusternek elfakadt a vastagbele, aminek következtében rendkívül súlyos állapotba került, és ugyancsak meg kellett operálni. "Most azt szeretném mondani neki, hogy legyen erős és harcoljon. Ő még fiatalabb, és én sokkal rosszabbul is voltam. Nekem már feladták az utolsó kenetet, sőt, a rádióban azt is bejelentették, hogy meghaltam" - mondta.

Vasárnap útnak indult és jelezte, hogy meglátogatná Gašparovičot. Állítása szerint azonban csak az egyik testőrével beszélhetett telefonon, aki azt mondta, hogy most valamilyen vizsgálatokon van, és készül hozzá a családja. "Hogy látogassam meg akkor, amikor már otthon lesz. De én csak keddig vagyok Pozsonyban, nem tudom, addigra hazaengedik-e.

Végül a Nový Čas-on. keresztül azt üzente, hogy legyen erős és ne adja fel. "Az orvosok fontosak a betegségnél, de az önbizalom még inkább. Aki ugyanis feladja, az veszít" - szögezte le.

Gašparovič és Schuster legutóbb január közepén találkozott a pozsonyi Grassalkovich palotában egy ebéden, amelyre Andrej Kiska hívta meg az összes eddigi szlovák államfőt, így Michal Kováčot is.

Nový Čas/para