Hat szlovákiai kisebbség képviselőivel tárgyalt a Híd

2015. június 10. - 18:58 | Belföld

Arról a törvényjavaslatról tárgyaltak, amely a Híd szerint átláthatóbbá és stabilabbá teheti a kisebbségi kultúrák támogatását.

Solymos László, a Híd alelnöke hívta össze találkozót. Sajtóközleményében közölte a párt, hogy miután a szlovákiai kisebbségek képviselőinek konstruktív javaslatait is beiktatják, a Híd a parlamentbe készül beterjeszteni a törvényjavaslatot.

A szerdai találkozó a párt által kezdeményezett negyedik találkozó volt a témában. "Ismertettük a kisebbségek képviselőivel az őket is egzisztenciálisan érintő témával kapcsolatos elképzeléseinket, és természetesen meghallgattuk a törvényjavaslattal kapcsolatos véleményüket és megjegyzéseiket. Egy újabb kisebbségi törvény létrehozásánál nélkülözhetetlennek tartjuk ezt a folyamatot. Elmondhatom, hogy az utolsó tárgyalás is azt igazolta, hogy a kisebbségi kultúra finanszírozását illető téma rendkívül fontos a hazai kisebbségek számára. A stabil és átlátható támogatás közös cél" - hangsúlyozta a több mint két órás egyeztetés után Solymos László.

A találkozón az ukrán, lengyel, bolgár, zsidó, cseh és roma kisebbségek képviselői vettek részt.

h/para

Címkék: undefined