Ezentúl még többet fogunk fizetni a vonaton, ha nem volt időnk jegyet venni az állomáson

2015. június 13. - 11:39 | Belföld

A jövő héttől kezdődően a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) megemeli azoknak az illetékeknek az összegét, amelyeket akkor kell fizetnünk, ha érvényes menetjegy nélkül szálltunk fel a vonatra, holott az állomáson van jegyárusítás.

Ezentúl még többet fogunk fizetni a vonaton, ha nem volt időnk jegyet venni az állomáson

Június 15-től az eddig 1,50 eurós büntetés a duplájára emelkedik, tehát a jövő héttől már három eurót kell fizetnünk, ha nem váltottunk érvényes menetjegyet az állomáson, miközben arra volt lehetőségünk.

A vasúttársaság vezetősége szerint az utasok csak akkor szálljanak fel a vonatokra, ha érvényes menetjegyet tartanak a kezükben. Csak azok kerülhetik el a menetjegy kiváltásának hiányáért kirótt büntetést, akik településén nincs lehetőség jegyet vásárolni. A szóvivő szerint ebben az esetben is fontos, hogy azonnal a kalauz tudomására adja, hogy neki még nincs jegye.

Újabban a leggyakoribb probléma az ingyenes vonatközlekedésre jogosult utasok esetében van, hiszen még mindig akadnak olyanok, akik nem tudják, hogy az ingyenes közlekedés ellenére is ki kell váltaniuk a jegypénztárból a menetjegyet. Amennyiben ezt a jövőben elmulasztják, már három eurós büntetést kell fizetniük.


(noviny.sk)