Befellegzett az SDKÚ-nak – már senki nem akar együttműködni Frešóval!

2015. június 14. - 12:42 | Belföld

A Pavol Frešo vezette SDKÚ még mindig nem indítványozott szavazást azzal kapcsolatban, hogy ki fogja a közelgő parlamenti választásokon a pártot képviselni.

Befellegzett az SDKÚ-nak – már senki nem akar együttműködni Frešóval!

Ludovít Kaník (SDKÚ) szerint a Frešóval az élén működő SDKÚ-nak már befellegzett, hiszen a jobboldali politikusok közül már senki nem akar vele együttműködni.

A szavazók szempontjából Kaník az SaS, OĽaNO és a NOVA ellenzéki koalícióban látja a legnagyobb esélyt, ezért ha rajta múlna, az SDKÚ is szívesen csatlakozna hozzájuk.

Kaník amiatt is aggódik, hogy amennyiben a párt nem indítványoz időben belső szavazást, automatikusan ismét Frešo fogja képviselni a pártot a választásokon. A képviselő már többször kijelentette, amennyiben továbbra is Frešo marad a párt elnöke, nem lesznek képesek visszaszerezni az emberek bizalmát.

Kaník hozzátette, Frešo akkor játszotta ki bizalmának utolsó lapját, amikor az Állami Számvevőszék élére Karol Mitríket, a Smer-SD jelöltjét javasolta.

„Az SDKÚ minden szavazójának világos, hogy a párt letért arról az útról, amelyen eddig haladt. Megújulásra van szükségünk, ez pedig Frešóval az élen lehetetlen“ – jelentette ki Kaník a TASR hírügynökségnek.

A TASR megszólította Pavol Frešót is, a párt sajtóosztálya azonban egyelőre nem válaszolt sem arra, hogy mikorra várható párton belüli szavazás, sem arra, hogy milyen esélyekkel indul az SDKÚ a jövő évi parlamenti választásokon.

TASR/para