Az amerikai nagykövetségnek problémái vannak a vízumok kiadásával

2015. június 17. - 09:33 | Belföld

Vízum és munka nélkül vannak otthon azok a szlovákiai diákok, akik a nyarat az Amerikai Egyesült Államokban szeretnék tölteni a Work and Travel programon belül. Az amerikai nagykövetség  technikai okok  miatt már 1 hete nem tud engedélyt adni arra, hogy a diákok kiutazzanak Amerikába – írja a Noviny.sk.

Az amerikai nagykövetségnek problémái vannak a vízumok kiadásával

„Amikor megérkeztem egy megbeszélésre a nagykövetségre, azt mondták nekem, hogy jóváhagyták a vízumomat és délután mehetek a szükséges iratért. Már eltelt egy hét és még mindig nincs vízumom“ – panaszkodta Jana, aki szintén kint szeretne dolgozni az USA-ban, s már el kelltt volna utaznia a tengerentúlra. Mivel az útlevele még mindig az amerikai nagykövetségen van, sztornózni kellett a repülőjegyét.

A vízum kiadásával kapcsolatos technikai problémák nem csupán Szlovákiában vannak, hane maz egész világon. Az amerikai nagykövetség tagadja a hackertámadást.

"Technikai problémáink vannak a vízumok kiadásával kapcsolatban. Ez a vízumok kinyomtatását, s emiatt el kellett halasztanunk a vízum kiadásával kapcsolatos megbeszéléseket is“ – nyilatkozta Stephanie Fitzmaurice, a pozsonyi amerikai nagykövetség szóvivője.

A technikai problémát már 1 hete nem tudják megoldani, Nem tudnak elutazni az egyesült Államokba azok, akik munka-és hosszútávú turistavízumért folyamodtak.

Az ESTA működik

Az ESTA elektronikus űrlap gond nélkül működik, aki azok számára szükséges, akik maximálisan 3 hónapot szeretnének tölteni az USA-ban. Az amerikai nagykövetség szóvivője elnézést kért a kialakult problémáért.

noviny.sk/para