Kiderült, melyik szlovákiai termék lett a legnépszerűbb

2015. június 21. - 18:52 | Belföld

Tatiana Džubáková, az Antoz Marketing társaság munkatársának és a felmérés vezetőjének elmondása szerint a termékeket 2000 vásárló értékelte. A feltétel szerint olyan terméket pontozhattak, amelyek 2013 szeptemberétől 2014 végéig a piacon voltak.

A díjakat a Median által készített felmérés szerint ítélték oda. A felmérés megmutatta a vevők bevásárlási viselkedését is, melyből kiderült, hogy bevásárlás során leggyakrabban a termék ízét, funkcióját, minőségét és árát vesszük figyelembe.

A felmérés továbbá megerősítette, hogy a nőknek nagyobb tapasztalatuk van a cukros ételekkel, míg a férfiak jobban orientálódnak az alkoholok, illetve energiaitalok terén. A három legnépszerűbb üzletlánc közé tartozik a Lidl, a Kaufland és a Tesco.

A bevásárlók háromnegyede, akik a Lidlbe járnak bevásárolni, azok legszívesebben oda járnak mindig, a Tesco esetében ez 58 százalék, míg a Coop Jednotánál már csak 44 százalék.

A „Beermix“ kategóriában az alkoholmentes Birell Pomelo lett a befutó, a tésztafélék kategóriájában a Cessi, a csokoládék közül a Merci, a női higiénia kategóriájában a Ria Slip Premium betét, míg az alkoholos italok közül pedig a Nicolaus Extra Vodka lett a legnépszerűbb.

Az energiaitalok közül a Hell Energy Drink Aple-t választották, a limonádék kategóriájában a Kofola Vanilka volt a legnépszerűbb, míg a sós finomságok közül a Lasy´s Max lett a befutó.

Cas.sk/para