Közülük kerül majd ki, aki megépítheti a pozsonyi körgyűrűt és az R7-es első szakaszát

2015. június 22. - 12:58 | Belföld

Négyre szűkült azoknak a vállalatoknak a köre, amelyek megépíthetik a D4-es pozsonyi körgyűrűt, illetve az R7-es gyorsforgalmi egy szakaszát - tudta meg a Hospodárske noviny.

Közülük kerül majd ki, aki megépítheti a pozsonyi körgyűrűt és az R7-es első szakaszát

A pozsonyi körgyűrű megépítéséért a Vinci, a Hochtief, a Strabag és a Cintra cégek vannak még versenyben a korábbi kilenc jelentkezőből. A HN értesülését megerősítette Viktor Stromček közlekedésügyi államtitkár.

"Meg vagyunk róla győződve, hogy olyan konzorciumok vannak versenyben, amelyek erejükre és nagyságukra való tekintettel a legjobb ajánlatot tudják tenni úgy atechnikai megvalósítást, mint az árat illetően" - jegyezte meg az államtitkár.

A tender végső győztesét az idei év utolsó negyedévében választhatják ki.

A közlekedésügyi minisztérium tanácsadója, Marek Staroň elmondása szerint most az egyes konzorciumokkal való tárgyalások következhetnek. Hozzátette, hogy reményeik szerint még az idei év vége előtt aláírásra kerül a szerződés.

A pozsonyi körgyűrűt az R7-es déli gyorsforgalmi út első, Egyházgelléig húzódó szakaszával együtt az állam PPP-projekt keretén belül tervezi megépíteni 1,3 milliárd euróból. Ez azt jelenti, hogy a magánszféra építi, az állam pedig törleszt. Becslések szerint évente 130-150 millió eurót. Az építkezési munkálatok 2016-ban kezdődhetnek és 2019-ben készülhetnek el vele.

Hospodárske noviny/para